Een industriële look met Beton ciré vloeren

Beton ciré is een betonsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. Het wordt gebruikt voor wanden en vloeren en heeft een stoere, industriële uitstraling. Beton ciré vloeren zijn de laatste jaren enorm populair geworden in Nederland, vanwege de moderne en eigentijdse uitstraling die het aan een interieur kan geven. In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen van Beton ciré vloeren en waarom ze zo populair zijn.

Wat is Beton ciré?

Beton ciré is een afwerking van beton die bestaat uit cement, hars en pigmenten. Het is waterdicht, slijtvast en sterk. Beton ciré wordt vaak toegepast op vloeren, muren, aanrechtbladen, trappen en zelfs badkamers. Het heeft een robuuste en natuurlijke uitstraling en kan in verschillende kleuren en texturen worden aangebracht.

Een industriële look met Beton ciré vloeren

De veelzijdigheid van beton ciré zien we terug in de looks. Eén van de meest populaire toepassingen van Beton ciré is op de vloer. Beton ciré vloeren geven een stoere en industriële uitstraling aan een ruimte. De vloer heeft een naadloos en strak uiterlijk, waardoor het een modern en minimalistisch interieur goed aanvult. De vloer kan ook warmte en gezelligheid toevoegen aan een ruimte, door de natuurlijke textuur en de warme kleuren waarin het verkrijgbaar is.

Beton ciré vloeren zijn er in verschillende kleuren en afwerkingen. Van lichtgrijs tot donkergrijs, van aardetinten tot pastelkleuren en van mat tot glanzend. Door de vele opties kun je de vloer aanpassen aan jouw eigen interieurstijl.

Makkelijk in onderhoud

Een groot voordeel van Beton ciré vloeren is dat ze makkelijk in onderhoud zijn. Het is een zeer duurzame vloer die goed bestand is tegen vuil, water en krassen. Het is ook gemakkelijk schoon te maken met een dweil en schoon water. Voor een extra beschermlaag kun je de vloer behandelen met een speciale coating of was.

Daarnaast is Beton ciré ook nog eens geschikt voor vloerverwarming. De vloer kan goed warmte vasthouden en geleiden, waardoor het een energiezuinige optie is. Dit maakt het een ideale vloer voor moderne woningen en appartementen.

Hoe wordt Beton ciré aangebracht?

Het aanbrengen van Beton ciré is een vak apart en dient door een specialist te worden gedaan. Het is een secuur werkje waarbij de juiste materialen en gereedschappen gebruikt moeten worden. Eerst wordt de ondervloer schoongemaakt en geëgaliseerd, zodat het oppervlak glad en egaal is. Vervolgens wordt er een primer aangebracht, die ervoor zorgt dat de Beton ciré goed hecht op de vloer.

Daarna wordt de eerste laag Beton ciré aangebracht met een spaan. Deze laag wordt met een speciale techniek aangebracht, waarbij het oppervlak lichtjes wordt bewerkt om de textuur van het beton te creëren. Na het drogen van de eerste laag wordt de tweede laag aangebracht, die op dezelfde manier wordt bewerkt. Vervolgens wordt de vloer geschuurd en gepolijst om een glad oppervlak te krijgen.

Na het aanbrengen van de Beton ciré kan het nog enige tijd duren voordat de vloer volledig is uitgehard en klaar is voor gebruik. Het is daarom belangrijk om de vloer goed te laten drogen en te beschermen tegen vocht en vuil.

Gerelateerde berichten