Handigheid van verschillende fietsen

De fiets is een echt Nederlands vervoersmiddel. Natuurlijk wordt er in veel andere landen ook veel gefietst maar voor ons is het echt iets wat we associëren met Nederland. We fietsen praktisch overal naartoe. Maar voor verschillende ritten zijn er ook verschillende fietsen. In deze blog vertel ik je daar wat meer over. Lees je mee?

De stadsfiets

Allereerst hebben we de stadsfiets. Deze fiets gebruiken we, zoals de naam al suggereert, voornamelijk in de stad. De fiets is makkelijk mee te nemen en zorgt dat de manier van vervoer in het centrum des te flexibeler wordt. Maar de fiets is ook makkelijk aan te kleden met een krat voorop of fietstassen aan de zijkant zodat je ook je hele hebben en houwen mee kan nemen.

De bakfiets

Nog een fiets waar je jouw hebben en houwen in kwijt kan, is de bakfiets. Deze fiets is ideaal voor het grotere transport, bijvoorbeeld als je de kinderen mee neemt. In de meeste steden is deze fiets ook handig al kun je hem natuurlijk wel wat minder tussen alles door laten manoeuvreren.

De racefiets

Een heel ander soort fiets die we, gezien het mooie weer, steeds vaker zien is de racefiets! Deze fiets is voor de echte sporters. De fiets is van heel licht materiaal gemaakt zodat je er de hoogste snelheden mee kunt bereiken. Een racefiets doet het vaak goed op gladde ondergronden. Wil je juist van de weg af? Dan kan je het beste gaan voor een mountainbike. De banden van deze fiets zijn grover waardoor je er mee over bijvoorbeeld zand kan rijden.

De transportfiets

Een fiets die steeds populairder wordt voor mensen die veel moeten vervoeren, bijvoorbeeld als het onderdeel is van hun werk, is de transportfiets. Deze fiets is juist wat steviger dan de stadsfiets en dat maakt dat hij veel gewicht kan dragen. Kijk op de website van Fietsvoordeelshop.nl of er een mooie transportfiets dames voor jou bij zit.

De elektrische fiets

Als laatste mogen we de elektrische fiets natuurlijk niet vergeten. Deze fiets wordt aangestuurd met een elektrisch motortje. Door dit motortje word je ondersteund tijdens het trappen en hierdoor gaat dit makkelijker. Op deze manier kan je makkelijker langere afstanden fietsen in een hoog tempo. Ideaal als je bijvoorbeeld graag op de fiets naar je werk gaat. Je moet wel onthouden dat je de batterij steeds oplaadt anders heb je niks aan het elektrische deel van de elektrische fiets.

Gerelateerde berichten