Hier moet je aan denken wanneer jij je eerste motor aanschaft

Voor veel mensen is motorrijden een passie. Ze voelen zich vrij en onafhankelijk door de wind die ze voorbij raast. Op een motor ervaar je snelheid op een unieke manier in vergelijking tot andere voertuigen. Ook kun je bochten super soepel en scherp nemen. Rijden op een motor is een geheel nieuwe ervaring. Ben jij beginnend motorrijder of ben jij van plan om binnenkort jouw eerste motor aan te schaffen? In deze blogpost krijg je alle tips waardoor jij veilig en goed voorbereid op je motorvoertuig kunt stappen!

Benodigdheden voor motorrijders

  • Koop een goede helm. Een goede helm voldoet allereerst aan de veiligheidseisen van de DOT (U.S. Department of Transportation) of ECE (Economic Commission for Europe). Daarnaast is het belangrijk dat de helm de juiste maat heeft en hij je blikveld niet belemmerd. Het wordt aangeraden om je helm altijd eerst te passen voordat je hem koopt. Vraag bij twijfel advies aan de deskundigen.
  • Koop een motorjack. Een motorjack is zeer belangrijk omdat hij je romp en daarmee dus je vitale organen beschermt. Dit kan het beste wanneer je jack ook een verhard pantser heeft die een harde klap kan opvangen. Naast bescherming bij een val beschermt een goed motorjack je ook tegen het weer. Je hebt bijvoorbeeld speciale jacks voor de zomer en winter.
  • Koop goede motorlaarzen, handschoenen en andere uitrusting. Elk motorkledingstuk is speciaal bedoeld ter bescherming van een lichaamsdeel. Ze zorgen ervoor dat je comfortabel en veilig blijft op elk moment. Zo beschermt een broek je benen en heupen en je handschoenen je handen en polsen. Motorlaarzen zorgen voor een goede grip en zijn van stevig materiaal, zodat jij niet teveel schade op loopt mocht je een ongeluk krijgen.
  • Ga ook op motorrijles. Tijdens motorrijles leer je alles over het motorrijden. Je leert alle eerste beginselen over de veiligheid en hoe om te gaan met je voertuig. Vaak worden de lessen afgesloten met een officieel examen. Hierna ben jij voorbereid om de weg op te gaan. Zorg dat je lessen neemt van kwaliteit en kijk hier serieus naar. Het is tenslotte voor je eigen veiligheid.

Sluit een motorverzekering af

Direct motorverzekering afsluiten doe je gemakkelijk en snel online. Hier krijg je onafhankelijk advies en kun je meerdere aanbieders vergelijken. Je hebt de keuze uit verschillende typen verzekeringen. Een WA verzekering is verplicht voor alle voertuigen. Hiermee wordt de schade gedekt die je mogelijk toebrengt aan een ander. Wil jij jezelf ook goed verzekeren? Kies dan voor een Allrisk verzekering. Bij het motor all risk verzekeren ben je ook verzekerd tegen diefstal, brandschade en andere schade aan de eigen motor.

Gerelateerde berichten