Je eigen kunstobjecten maken met epoxy

Steeds meer mensen kiezen ervoor om epoxy te gebruiken wanneer ze nieuwe kunstobjecten gaan maken. Dat is zeker niet vreemd want epoxy is zeer eenvoudig te bewerken en is erg sterk. Het is namelijk een van de sterkste lijmsoorten die je kunt vinden. Als je een kunstobject wilt maken en daarvoor epoxy wilt gebruiken, dan maak je zeker een verstandige keuze. Het bewerken van epoxy is vrij eenvoudig, maar het is belangrijk dat je weet hoe je op de juiste manier omgaat met epoxy. Epoxy is namelijk giftig en kan dus zeer schadelijk zijn voor je gezondheid. 

 

Waarom epoxy?

Veel mensen vragen zich af waarom epoxy zoveel gebruikt wordt voor het maken van kunstobjecten. Dit heeft er zeker niet alleen mee te maken dat epoxy stevig en makkelijk te bewerken is. Het heeft er grotendeels mee te maken dat epoxy doorzichtig is en je het de kleur kan geven die je wilt. Ook is het daardoor mogelijk om voorwerpen zoals stenen, glitters of diamanten in epoxy te verwerken. Dit is met andere soorten lijm vaak niet mogelijk. 

 

Veilig werken met epoxy is belangrijk

Wanneer je met epoxy gaat werken is het enorm belangrijk om aan je veiligheid te denken. Epoxy is giftig en wanneer je epoxy resin met kleurstoffen gaat mixen, dan kunnen er giftige dampen vrijkomen. Het is daarom belangrijk om altijd een afzuiging te installeren en een mondmasker te dragen wanneer je epoxy gaat bewerken. Daarnaast is het dragen van een veiligheidsbril en handschoenen ook verstandig. Zo maak je het onmogelijk dat je lichaam in contact komt met epoxy. 

 

Waar kan je epoxy aanschaffen?

Als je epoxy wilt aanschaffen dan is het belangrijk om te weten waar je dat het beste kunt doen. Dit kan je meestal het beste via het internet doen aangezien er talloze webwinkels te vinden zijn bij wie je terecht kunt. Ook verkopen zij de hoogste kwaliteit epoxy en dat is belangrijk als je kunstobjecten wilt maken. Het voordeel van het aanschaffen van epoxy bij een webwinkel is dat je in veel gevallen goedkoper uit bent dan wanneer je epoxy aanschaft bij een bouwmarkt. Daarnaast kan je bij deze webwinkels vaak ook de nodige veiligheidsmiddelen en spullen aanschaffen die je nodig zult hebben als je met epoxy te werk gaat. Zorg er in alle gevallen voor dat je beschikt over de juiste veiligheidsmiddelen. Het laatste wat je wilt is dat je lichaam onnodig schade oploopt. 

 

Gerelateerde berichten