Maak jouw bedrijf nog duurzamer

Als ondernemer heb je veel om je druk over te maken. Natuurlijk wil je vooral een goedlopende onderneming hebben die genoeg oplevert om van te leven. Daarnaast heb je met jouw product een bepaald doel: je wilt het leven van je klanten aangenamer en beter maken. Hier heb je je handen al vol aan, maar je wordt daarnaast ook steeds vaker geconfronteerd met de wereldproblematiek en de realisatie dat je daar als bedrijf ook wat mee moet. Een vraag die je je waarschijnlijk regelmatig stelt is wat de invloed van jouw product is op het milieu. Het is duidelijk dat we niet op de oude voet verder kunnen, maar hoe kun jij er nu voor zorgen dat de productie van jouw product minder belastend is? Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen, er staan experts voor je klaar om je met raad en daad bij te staan. Een bedrijf dat je kan helpen bij het verlagen van jouw ecologische voetstap is Hedgehog Company of te wel HHC. Op hun website hhc.earth vindt je allerlei bruikbare informatie om een eerste stap te zetten naar vermindering van de belasting van het milieu. Wat kunnen zij voor je betekenen?

Bereken je LCA

Een eerste stap om je bedrijf milieuvriendelijker te maken is het berekenen van je lca. Dit staat voor levenscyclusanalyse. Door inzicht in je lca kun je begrijpen wat jouw systeem voor impact heeft op het milieu en kun je zien waar je de situatie kunt verbeteren. De levenscyclus van een product bestaat uit vijf fases: winning van grondstoffen, productie, transport, gebruik en onderhoud en afvalverwerking. Daarnaast is er een zesde fase namelijk de link die jouw product heeft met andere materialen en processen en de levenscyclus daarvan. Door inzicht in de lca kun je per fase de duurzaamheid van je bedrijf vergroten. Dit kun je natuurlijk ook weer gebruiken in je marketingstrategie omdat steeds meer mensen bewust opzoek gaan naar producten die het milieu minder belasten. Ook in het buitenland kan een officielel ca je voordelen opleveren omdat die worden gevraagd bij bepaalde aanbestedingen.

Ga voor duurzaamheid

Een duurzaam bedrijf heeft de toekomst dus ga eens na wat jij kan doen om jouw bedrijf nog duurzamer te maken. HHC kan je hierbij helpen en je per lca fase voorzien van nuttige en bruikbare tips. Dus zet die eerste stap en bezoek de website. Wie weet wat jij nog kan doen voor het milieu.

Gerelateerde berichten