Waar kan jij de beste verpakkingsmaterialen halen?

Het maakt niet uit of je nou een webwinkel hebt of dat je bedrijf producten produceert voor consumenten en bedrijven, het is en blijft belangrijk dat de juiste verpakkingsmaterialen gebruikt worden. De producten moeten namelijk getransporteerd worden en tijdens het transporteren van deze producten is de kans op beschadigingen enorm groot. Door te kiezen voor de juiste en de beste kwaliteit verpakkingsmaterialen, kan je de kans op beschadigingen aanzienlijk verkleinen. Helaas is het niet mogelijk om de kans op beschadigingen helemaal te laten verdwijnen aangezien de werknemers van transportbedrijven soms zelfs met de pakketten gooien. Als je geen idee hebt waar jij het beste verpakkingsmaterialen kan aanschaffen, dan is het zeker verstandig om dit artikel te lezen.  

 

De groothandel 

Voor bedrijven die verpakkingsmaterialen nodig hebben, is het altijd verstandig om dit aan te schaffen bij een groothandel. Het is dan wel de bedoeling dat deze groothandel zich richt op het verkopen van verpakkingsmaterialen. Hierdoor weet je zeker dat de verpakkingsmaterialen die zij aanbieden van de hoogste kwaliteit zijn en zoals je inmiddels wel weet, is dat enorm belangrijk. Daarnaast krijg je de juiste service als jij bijvoorbeeld vragen hebt en ben je hier vaak goedkoper uit dan andere groothandels. Je hoeft niet per se een groothandel te bezoeken aangezien de meeste groothandels ook een webwinkel hebben waar jij bijvoorbeeld plastic puntzakken kan aanschaffen, maar ook apparaten voor het verpakken van producten. Hierbij kan je dan denken aan een sealapparaat, maar ook aan een labelprinter. Houd er wel rekening mee dat je alleen bij een groothandel kan winkelen als je eigenaar van een bedrijf bent of in dienst bent en uit naam van je werkgever producten komt kopen. Wanneer je een account wilt aanmaken, wordt er altijd gekeken of iemand is ingeschreven bij de KvK.

 

Uit het buitenland 

De meeste groothandels in Nederland produceren zelf geen verpakkingsmaterialen en halen dit vrijwel altijd uit landen als China of Vietnam. Daar zijn namelijk enorme fabrieken te vinden waar kartonnen dozen, maar ook plastic puntzakken geproduceerd worden. Als jij verpakkingsmaterialen nodig hebt voor je webwinkel en je wilt zo goedkoop mogelijk uit zijn, dan zou je er dus voor kunnen kiezen om op de Aziatische markt inkopen te doen. Dit is meestal niet de beste keuze die jij kan maken aangezien er talloze bedrijven zijn die geen kwaliteit verkopen en daarnaast ook nieuw karton en plastic produceren. Dit is erg jammer want dat is zeer slecht voor het milieu en je kunt dit ook recyclen.

Gerelateerde berichten