Waarom een koelwagen leasen een oplossing kan zijn

 

Horecazaken, supermarktketens en slagerijen: diverse ondernemingen en bedrijven maken gebruik van koelwagens om de temperatuurregulering van hun producten te waarborgen. En dat is niet gek: koelwagens zijn enorm efficiënte voertuigen die divers in gebruik zijn. De aankoop van een koelwagen kan alleen een enorme financiële investering zijn. Maar wist je dat je deze ook kunt leasen? Hieronder lees je waarom dat misschien voordelig voor je kan werken.

De hoe en waarom van een koelwagen

Bedrijven in diverse branches zijn soms genoodzaakt bederfelijke goederen te vervoeren. Denk hierbij aan supermarkten die gekoelde etenswaren bij leveranciers moeten ophalen (en deze vervolgens weer vanuit distributiecentra naar de winkels moeten vervoeren) of slagerijen die vlees moeten transporteren. Maar ook festival ondernemers die dranken en voedsel moeten vervoeren. Deze bederfelijke producten worden gekenmerkt door het vermogen te kunnen gaan rotten als ze in een ruimte bewaard worden die te warm is. Het gekoeld transporteren van deze producten is dus essentieel, omdat ze anders niet meer geconsumeerd kunnen worden. Koelwagens nemen deze taak op zich. 

 

De wagens blijven gekoeld door een speciale koelmotor, die ervoor zorgt dat de ruimte tot zelfs -35 kan worden gekoeld. Vaak is dit niet nodig: de meeste wagens koelen tot -20. Ook kunnen motoren in een koelwagen de boel verwarmen. Dit klinkt onlogisch, maar is eigenlijk heel handig! 

Kopen of leasen

Als bedrijf wat met voeding werkt is het dus heel handig een koelwagen in je bezit te hebben. Maar als beginnend ondernemer mist er vaak een essentieel component voor het kopen van een nieuwe auto: geld. Een koelwagen is een grote investering, eentje die veel bedrijven (nog) niet kunnen maken. Misschien is het daarom een overweging een koelwagen te leasen in plaats van te kopen.

 

Het leasen van een (bedrijfs)wagen wordt steeds gebruikelijker. Leasen is eigenlijk vergelijkbaar met huren: voor een vast bedrag kan je de wagen voor een bepaald termijn gebruiken. Wanneer je least, tref je een overeenkomst met een leasemaatschappij (waarbij jij dus de klant bent). In dit contract staan o.a. de prijs en de periode waartegen je de wagen kunt gebruiken. Feitelijk heb je de wagen dus in bruikleen. En omdat de leasemaatschappij de wagens in beheer heeft, ben je altijd verzekerd van een kwalitatief goede wagen, waaraan je zelf geen onderhoud hoeft te verrichten.  Een koelwagen leasen kan dus een uitstekende manier zijn om jouw bedrijf te faciliteren in het vervoer van zijn producten!

Gerelateerde berichten