Wat is een KLIC-melding?

Een KLIC-melding is iets waar je waarschijnlijk nog nooit over gehoord hebt, maar voor sommige bedrijven is het heel erg bekend. Vooral voor bedrijven die regelmatig graafwerkzaamheden moeten uitvoeren is het heel erg bekend. Voordat je ergens gaat graven is het namelijk van belang om te weten over er kabels in de grond liggen. Door heel Nederland heen liggen er veel kabels onder de grond. Deze kabels kunnen heel erg gevaarlijk zijn, maar ook veel geld kosten. Bij de graafwerkzaamheden kunnen deze kapot gaan en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt hebben. Het aanvragen van een KLIC-melding is dan heel erg belangrijk, maar wat is het precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

KLIC-melding

Een KLIC-melding doen bij het kadaster is heel erg belangrijk voor het uitvoeren van graafwerkzaamheden. Dit is ook echt verplicht en er staan grote boetes op het niet aanvragen van een KLIC-melding. Deze melding vraag je aan bij het kadaster en je krijgt van het kadaster dan veel informatie. Je ontvangt kabel- en leidinginformatie over de plek waar je wilt gaan graven. Je weet op deze manier precies waar de kabels liggen en je kunt zo voorkomen dat er schade komt. De informatie van de KLIC-melding moet tijdens het graven digitaal op de graaflocatie aanwezig zijn. KLIC melding kosten zijn behoorlijk laag en je betaalt per melding zo’n 11,50. 

Het is aan te raden om echt gebruik te maken van een KLIC applicatie. Je kunt op deze manier ervoor zorgen dat alle KLIC-meldingen duidelijk in beeld komen. Vooral voor bedrijven die meerdere KLIC-meldingen aanvragen en op verschillende locaties aan het graven zijn, is het heel erg handig. Iedereen die bezig is met het project kan op deze manier zien waar de leidingen precies liggen.

KLIC melding aanvragen

Bij een KLIC melding aanvragen is het van belang om te kijken naar de locatie waar je wilt graven. Je moet namelijk veel informatie invullen over de locatie en vaak ook informatie van het bedrijf doorgeven. Een KLIC applicatie kan dit ook een stuk makkelijker maken en ervoor zorgen dat je geen fouten kunt maken. Kijk daarom goed op het internet en zoek naar een goede KLIC applicatie. Je kunt op de website van de aanbieder vaak meer informatie vinden over de applicatie en precies lezen hoe het allemaal werkt, ideaal toch?

Gerelateerde berichten